ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині військові не дали «віджати» землю вартістю 17 мільйонів гривень

|

Військова прокуратура Західного регіону України відсудила11,03 газемель оборони та природно-заповідного фонду вартістю понад 17 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

За даними прес-служби, відповідно до ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду набрала законної сили постанова Сколівського районного суду Львівської області, згідно з якою скасовано рішення сільської ради про прийняття на баланс 5 земельних ділянок загальною площею 11,03 гектара.

Зазначені земельні ділянки, що розташовані на території Сколівського військового лісгоспу ДП Міністерства оборони України «Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат», входять до складу земель національного природного парку «Сколівські Бескиди». Їх відчуження з державної власності заборонено.

Таким чином, приймаючи оскаржувані рішення, сільська рада не тільки незаконно вилучила землі Міноборони України та природно-заповідного фонду, але й вийшла за межі своєї компетенції: прийняла рішення щодо земель, які знаходяться поза межами населеного пункту даного органу місцевого самоврядування.