ОСТАННІ НОВИНИ

Путін у депресії. Росію необхідно добити новими санкціями, – політолог

|

Президент Росії Володимир Путін «зник з радарів», бо може страждати від депресії. Таку заяву зробив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

«Президент Росії Володимир Путін «зник з радарів», бо зовнішньополітична ситуація та вбивство Нємцова поставили його в таку позицію, що здоров’я ВВП не витримало і він змушений був «піти на лікарняний». Не так важливо, що у нього за хвороба – інсульт, грип, геморой чи щось інше, важливо, що в нинішній ситуації він намагається знайти вихід, у нього це не виходить. Психічний стан президента РФ бє по його фізичному здоров’ю. Думаю, Путін вирішив якийсь час відмежуватися від публічної політики і зібратися з думками. Він не знає, як має діяти», – вважає політолог.

Водночас він переконаний, що Путін розуміє, що надто далеко зайшов.

«Навіть якщо вдасться захопити весь Донбас, то далі складеться патова ситуація. «Новоросія» у тому вигляді, який є, Путіну не потрібна – йому потрібні Харків, Запоріжжя, Херсон, Одеса… Захарченко і ко цікавить лише Донбас, за Харків вони воювати не підуть. Підтримки в регіонах поза Донбасом Путін не має, ситуацію в тій же Одесі він не зміг розхитати, спиратися на місцеве «ополчення» у випадку поширення агресії на решту України Кремль шансів не має. В той же час і відступати Путін не буде – надто далеко зайшов. Тепер він панічно намагається розплутати ситуацію, а це в нього не виходить», – вважає Сергій Пархоменко.

Також експерт вважає, що нині Росію найефективніше добити новими санкціями, і не лише економічними. На його думку, ударом для РФ може бути заборона проводити Чемпіонат Світу з футболу-2018 і дискваліфікація національної збірної Росії на наступні 4 роки, в усіх міжнародних змаганнях під егідою ФІФА і УЕФА. «Хоча це буде складно, адже міжнародні футбольні організації зарекомендували себе відверто проросійськими структурами», – зауважує Сергій Пархоменко.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко закликав бойкотувати ЧС-2018 з футболу, який має пройти в Російській Федерації.