ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських школярів «чіпують» світловідбиваючими браслетами

|

У Львові дві тисячі дітей отримали світловідбивачі, щоб стати помітнішими для водіїв на дорозі. Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської міської ради, у лютому такими браслетами забезпечили учнів позашкільних навчальних закладів.

«Проблема полягає в тому, що ввечері пішоходів дуже погано видно на дорозі. Це призводить до численних наїздів, в тому числі й на дітей. Щоби зменшити кількість постраждалих і вберегти їх від ДТП, ми роздали світловідбивачі, аби дітей стало краще видно на дорозі», – розповіла керівник кампанії з безпеки дорожнього руху «Безпечне місто» Олександра Паняк.

За словами авторів ідеї, водій бачить пішохода в темну пору доби з відстані 30 метрів, а якщо пішохід має світловідбивачі – відстань зростає до 150 метрів. Відтак шанси на те, що водій встигне вчасно загальмувати, значно зростають.

«Особливо важливо не забувати користуватися світловідбивачами – стрічками, наклейками, браслетами у темну пору доби, коли є туман, ожеледиця чи дощ. Бо саме тоді водію найважче пригальмувати», – вважає волонтер Юлія Єфремова. Нагадаємо, «Безпечне місто» – це кампанія, в межах якої дітей вчать правил дорожнього руху.

Фото: ЛМР