ОСТАННІ НОВИНИ

Стан Савченко задовільний – українські лікарі

|

Українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в російській в’язниці, повинна весь час виходу з голодування перебувати під пильним наглядом лікарів. Про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщини» з посиланням на головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «гастроентерологія», професора Наталію Харченко, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

За словами гастроентеролога, українські медики детально вивчили документи, поспілкувалися з російськими лікарями.

«Загалом ми були у СІЗО, де утримується Надія, п’ять годин. На момент огляду стан у неї був задовільний. Вона дуже мужньо тримається… Увесь час виходу з голодування – а це стільки ж, скільки тривало саме голодування,  Надія повинна перебувати у лікарні під пильним наглядом медиків з постійним моніторингом показників її здоров’я», – зазначила Наталія Харченко.

Вона також повідомила, що українські медики всі рекомендації з приводу правильного виходу з голодування Надії надали російським лікарям.

Серед українських лікарів, які сьогодні оглянули Надію Савченко, був також заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні «Феофанія», лікар анестезіолог-реаніматолог Андрій Строкань та завідувач кафедри неврології Національного медуніверситету ім. О.О.Богомольця, невропатолог, професор Лариса Соколова.

Фото: ФБ