ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вірить, що Україна отримає летальну зброю у випадку нового витка агресії

|

Президент України Петро Порошенко впевнений, що ЄС, США та інші держави продовжать підтримувати Україну у її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність, в тому числі – зброєю, якщо це знадобиться. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

«Якщо буде розпочатий новий виток агресії проти України, можу впевнено стверджувати, що ми негайно отримаємо і летальну зброю, і нову хвилю санкцій проти агресора. Ми будемо діяти жорстко та скоординовано», – заявив президент в інтерв’ю телеканалу «1+1».

Глава держави повідомив, що Україна має контракти з низкою країн ЄС на поставки зброї, в тому числі – летальної. Він нагадав, що офіційне ембарго ЄС на постачання зброї Україні було знято.

Петро Порошенко назвав доленосним рішення Президента США щодо постачання Україні оборонної зброї, яка включає бронетехніку, тактичні безпілотні літальні апарати, контрбатарейні станції. За його словами, ці засоби підвищують точність та ефективність української зброї, а тепловізори та радари для виявлення руху допомагають протидіяти розвідувально-диверсійним групам противника.

«В чому відмінність позиції України та позиції Росії? Україні довіряють, бо Україна чітко та неухильно виконує всі домовленості, які вона взяла на себе», – наголосив Петро Порошенко. Глава держави нагадав, що Україна обіцяла припинити вогонь, відвести важке озброєння, і все виконала.

При цьому, також зазначив президент, Україна не послаблює свою обороноздатність. «Ми використовуємо цей час для того, щоб відновити пошкоджену техніку. Зараз проходять інтенсивні бойові навчання, по найбільш танконебезпечних напрямках відбувається мінування і будуються інженерні споруди за новим планом і проектами», – сказав президент.