ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко переходить від розмов до приватизації

|

Президент звернувся до міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса з пропозицією ініціювати обговорення повернення до приватизації.

Про це повідомили у прес-службі президента України, передає Львівський портал.  

“Сподіваюся, що ми з вами вже переходимо від розмов, агітації за реформи, від презентації до практичного і конкретного здійснення законодавчих змін та імплементації реформ, яких чекає все суспільство і світ, який здатний реально підтримувати нас”, – сказав глава держави на засіданні Національної ради реформ.

Президент вкотре акцентував увагу на тому, що війна на Донбасі не може бути виправданням у затримці реалізації реформ.

Глава держави зазначив, що партнери України позитивно оцінюють перші кроки по прийняттю законодавства, яке забезпечує виконання програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

“Наші партнери оцінюють цей крок як один з найбільш важливих, які Україна зробила в переході від розмов про реформи до реальних, непопулярних кроків, за які політики іноді платять досить високу ціну. Але це та ціна, яку ми з вами не просто як політики, але як державні діячі повинні заплатити для того, щоб врятувати країну”, – підкреслив він.

У цьому контексті глава держави подякував присутнім у залі за роботу, яка сприяла прийняттю закону про відповідальність пов`язаних з банком осіб.

“Нарешті, вперше за 23 роки, ми прийняли закон, який унеможливлює схему пограбування українців”, – підкреслив Порошенко, зазначивши, що він виключає ситуацію, коли відповідальність фінансових установ перед вкладниками переводилася на Фонд гарантування вкладів і держава. На його переконання, в майбутньому цей крок дозволить уникнути подальшого навантаження на бюджет і курс національної валюти.

Президент також висловив упевненість, що ефективна реалізація реформ і встановлення миру сприятимуть і поновленню надходження іноземних інвестицій в Україну.

У цьому контексті глава держави вважає доцільним повернення до приватизації. Він звернувся до міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса з пропозицією ініціювати обговорення у Верховній Раді цього питання.

“Просив би представити в парламенті, провести дискусію з фракціями, вилучити те, що ми вважаємо ризикованим, з переліку об`єктів, що підлягають приватизації, але – прийняти дуже важливе рішення, щоб продемонструвати всьому світу – ми інші. Ми по-іншому будемо забезпечувати прозору і ефективну приватизацію “, – сказав Порошенко.

Позитивним прикладом інвестування президент назвав проведення тендера на розподіл частот зв`язку третього покоління, за підсумками якого були мобілізовані 11 млрд гривень, і “ми отримали схвалення з боку всіх інвесторів”.

Глава держави також повідомив, що прем`єр-міністр Італії Маттео Ренці під час сьогоднішньої зустрічі повідомив про готовність італійських інвесторів брати участь у приватизації в Україні, зокрема, інфраструктурних, енергетичних, телекомунікаційних об`єктів.

“Це справжня інтеграція, коли до нас приходить бізнес, який платить податки, діє чесно і займає прозору позицію”, – підкреслив президент.

Відео: Адміністрація Президента України

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *