ОСТАННІ НОВИНИ

У березні на Львівщині пройде акція з діагностики та профілактики глаукоми

|

З 2 по 16 березня 2015 року Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації проводить у лікувально-профілактичних закладах області масові акції з діагностики та профілактики глаукоми у населення Львівської області. Про це Львівському порталу повідомляє прес-служба департаменту.

Такі акції мають важливе значення, адже глаукома є підступною хворобою, яка на початкових стадіях протікає непомітно, і як правило, безболісно призводить до незворотної втрати зору – сліпоти.

Глаукома має хронічний тривалий перебіг і потребує постійного лікувально-діагностичного спостереження.  Людина повинна знати свою приналежність до групи ризику:

–         вік за 40 років;

–         схильність до спазму судин;

–         наявність глаукоми у батьків;

–         супутня судинна патологія (цукровий діабет, мігрені);

–         тютюнопаління;

–         травми та хірургічні втручання на очах.

Хоча вилікувати глаукому неможливо, сучасні методи лікування дають змогу призупинити її прогресування, зберігаючи при цьому зір і працездатність людини та запобігаючи сліпоті і інвалідності.

Хворий на глаукому потребує постійного спостереження для того, щоб своєчасно внести зміни  в режимі лікування та запобігти погіршенню зору.

В Україні хворих на глаукому 220 тисяч. Зараз на Львівщині на диспансерному обліку знаходяться 8749 жителів. За словами головного офтальмолога Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Олександри Павлів: «У 2014 році під час акції було виміряно внутрішньоочний тиск у 19 533 мешканців області, виявлено підвищений внутрішньоочний тиск у 563, підозра на глаукому – у 63 пацієнтів, 181 людина скерована для детального обстеження у глаукомний кабінет, глаукому виявлено у 110 осіб». В рамках минулорічної акції було проведено огляд працівників ВАТ «Львівобленерго». Оглянуто 250 працівників, підвищення очного тиску спостерігалось у 10 осіб, в одної людини було виявлено глаукому.

Департамент охорони здоров’я наполегливо запрошує жителів Львівщини відвідати офтальмологічні кабінети в поліклініках за місцем проживання.

Ілюстрація: ilive.com.ua 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *