ОСТАННІ НОВИНИ

Україна готує відвід військ від окупованих територій (мапа)

|

З сьогоднішнього дня заплановано розпочати процес відведення важкого озброєння згідно з планом  контролю з координації та реалізації комплексу заходів щодо виконання Мінських угод. Цей план був погоджений з керівництвом так званих «ДНР» та «ЛНР». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі інформаційного центру РНБО.

За словами речника АТО Андрія Лисенка, за минулу добу інтенсивність бойових дій в зоні АТО знизилася. Проте бойовики продовжують здійснювати збройні провокації, в тому числі із застосуванням важкої техніки.

Всього учора, 21 лютого, було здійснено 44 ворожих обстрілів наших позицій.

Лисенко відзначив, що на Донецькому напрямку позиції наших військових поблизу с. Піски, с. Опитне, с. Водяне, с. Тоненьке було обстріляно із застосуванням реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів тощо.

«Ці провокації вкотре призводять до загибелі мирних мешканців. Так учора об 11:40 у м. Авдіївка під час артилерійського обстрілу бойовиків в будівлю приватного кафе влучив снаряд, у результаті вибуху 3 людей загинули. На Маріупольському напрямку, поблизу с. Широкине бойовики з танка, мінометів і стрілецької зброї 4 рази обстріляли позиції сил АТО та здійснили спробу їх штурму. Також у цьому районі триває накопичення живої сили та військової техніки бойовиків.», – розповів речник АТО.

 

Також за його даними, всупереч Мінським домовленостям, Росія продовжує озброювати бойовиків на Донбасі. За даними розвідки, 21 лютого з території РФ на залізничну станцію Амвросіївка в Донецькій області прибув військовий ешелон з 60 одиницями бронетехніки (танки, бойові броньовані машини). Згодом сформовані колони військової техніки висунулись у напрямку н.п. Новоіванівка – Кумачове – Тельманове. Також через пункт пропуску «Ізварине» у напрямку Краснодон – Луганськ відмічено пересування двох колон військової техніки ЗС РФ загальною кількістю 47 вантажних автомобілів з боєприпасами і майном, та однієї одиниці БМП. Окрім цього, з території РФ у напрямку м. Новоазовськ зафіксовано пересування колони військової техніки ЗС РФ у складі 50 вантажних автомобілів з боєприпасами та майном.

 

За даними розвідки, вчора на тимчасово неконтрольованій Україною території зафіксовано пересування колон військової техніки НЗФ, зокрема: з м. Макіївка у напрямку м. Донецьк – 9 вантажних автомобілів (5 – з майном та боєприпасами, 4 – з особовим складом НЗФ), 4 – паливозаправники; з м. Донецьк у напрямку м. Маріуполь – 10 вантажних автомобілів з артилерійськими установками. Водночас, зауважив речник АТО, на окремих напрямках спостерігається відведення (ротація) противником своїх підрозділів та важкого озброєння за межі України. Зокрема, 21 лютого через пункт пропуску «Ізварине» на територію РФ виведено 6 бойових броньованих машин, 11 вантажних автомобілів з особовим складом і майном ЗС РФ.

Ілюстрація: unian.ua

Інфографіка: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *