ОСТАННІ НОВИНИ

Чехія відправила в Україну гумконвой

|

Чеська Республіка відправила в Україну конвой з гуманітарною допомогою. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерством закордонних справ Чехії.

Символічно розпочали шлях чеського гуманітарного конвою в Україну глава уряду Чеської Республіки Богуслав Соботка спільно з президентом Чеського Червоного Хреста Мареком Юкелем та рядом чеських посадовців, а також представником неурядової організації «Людина у скруті».

За попередньою інформацією, конвой прибуде до Києва сьогодні увечері.

 До чотирьох вантажівок та двох супровідних автомобілів Генеральної дирекції Пожежно-рятувальної служби Чеської Республіки долучено також санітарну машину Чеського Червоного хреста, який у тісній співпраці з Українським Червоним Хрестом координує належне оформлення, реєстрацію і передачу допомоги українській стороні.

Конвой організовано Міністерством закордонних справ за ініціативи прем’єр-міністра після засідання Європейської Ради у грудні.

Транспортування медичних матеріалів, спальних мішків, покривал, ізоляційної фольги та покриття для даху буде забезпечене за кошти Генеральної дирекції Пожежно-рятувальної служби Чеської Республіки.

Додамо, що Чеський уряд допомагає й українським дітям переселенцям, запрошуючи на оздоровчі тури.

Фото: dt.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *