ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Рівненської облради у Польщі вгамовував російських прихильників федералізації

|

Голові Рівненської обласної ради, який бере участь у VІII Форумі Європа – Україна у Польщі, довелося вгамовував російських прихильників федералізації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Рівненської обласної ради.

«Перемігши в боротьбі проти диктатури на Майдані, ми відкрили нову сторінку своєї історії, підтвердили свій цивілізаційний вибір. Обрали стратегію і партнерів, які гарантують успішний суспільно-економічний розвиток, національну безпеку і відносини з сусідами, які відповідають вимогам XXI століття. Прикро, але це логічне бажання українського народу, нам доводиться захищати ціною тисяч людських життів. Навіть тут, у Польщі, представники з Росії під час дискусії на тему зовнішньої політики спровокували сварку, увімкнули свій пропагандистський рупор й горланили про федералізацію. Довелося їх вгамовувати. Не їм вказувати на те, який устрій має мати Україна», – розповів Михайло Кириллов.

«Звісно, форум не змінить якість українських законів та алгоритм їх виконання, не викорінить корупцію і тим паче не зупинить війни, але по його завершенню ми повернемося до дому з новим досвідом та думками, які дозволять якісно та ефективно модернізовувати країну», – зазначив голова облради.
Дискусії Форуму Європа-Україна 2015 будуть зосереджені на ключових питаннях модернізації та розвитку економічного потенціалу України, а також всестороннього використання власних природних ресурсів і можливостей регіональних центрів у співпраці з партнерами з Польщі та інших країн ЄС. Предметом доповідей, панельних дискусій і презентацій Форуму будуть процеси адаптації в період асоціації України з Європейським Союзом, енергетична безпека і економічні реформи. Будуть розглянуті умови створення сучасного місцевого самоврядування і формування відповідальності суспільства за державні справи. Також будуть підняті питання безпеки України в системі європейських і глобальних відносин.
Голова облради виступатиме спікером у панельній дискусії: «Економіка і регіони».
Форум проходить у місті Лодзі, Польща впродовж трьох днів: 15-17 лютого 2015 року.

Фото: piter.tv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *