ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну вдерся новий «гумконвой»

|

Сьогодні, 15 лютого, вранці через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» в Україну в’їхав черговий «гуманітарний конвой» РФ. Значна частина вантажівок перевозила паливно-мастильні матеріали. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

Враховуючи те, що переміщення вантажу здійснювалося з порушенням міжнародного та вітчизняного законодавства, українська прикордонно-митна група здійснила лише візуальне спостереження за проходженням транспортних засобів.

Загалом через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» прослідувало 176 транспортних засобів, хоча у ноті, яку російська сторона направила до України, інформуючи про наміри спорядити черговий вантаж, зазначалося лише про 150 вантажівок. Окрім цього,  значна частина автомобілів перевозили вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 2 – типографський папір у рулонах та 1 – друковану продукцію невстановленого змісту.

Такі порушення російська сторона дозволяє собі не вперше. Під час оформлення попереднього (тринадцятого) вантажу, 8 лютого, замість заявлених 154 вантажівок до України прослідувало 175. При цьому 41 автомобіль перевозив паливно-мастильні матеріали, 1 – колеса для великогабаритного транспорту, а ще в одному прикордонники спостерігали бронежилети та захисні шоломи, зі слів російських супроводжуючих – у кількості по 99 шт.

В обох випадках процедуру оформлення вантажівок активно висвітлювали російські телеканали НТВ, Росія 24, Лайфньюз.

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста участі в оформленні даного вантажу не брали. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *