ОСТАННІ НОВИНИ

Вулицю Леся Курбаса зроблять пішохідною до серпня

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса. Планується, що пішохідною вулиця стане до серпня цього року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.  

Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, при облаштуванні громадського простору необхідно врахувати можливість заїзду у пішохідну зону пожежних машин, автомобілів швидкої медичної допомоги тощо.

Нагадаємо, напередодні міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про створення пішохідної зони в межах вул. Леся Курбаса.

«Де-факто, вул. Курбаса стане пішохідною після того, як там буде проведено реконструкцію, яка передбачає трансформування простору вулиці на користь пішохідної інфраструктури. Планується, що вулиця буде зроблена в одному рівні, тобто там не буде дороги, тротуарів, а будуть встановлені лавки, висаджені дерева. За попереднім задумом, на початку і  вкінці вулиці буде передбачено спеціальні майданчики для розвантаження автомобілів, які обслуговують підприємства у пішохідній зоні», – зазначив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, департамент розвитку має розробити ескізний проект благоустрою вул. Леся Курбаса та подати виконавчому комітету на затвердження.

Рішення виконкому також передбачено внесення змін до містобудівної документації, пов’язаної зі створенням пішохідної зони на вул. Леся Курбаса, а також до навігаційних систем, що діють у Львові.

Фото: kartagoroda.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *