ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція просить у депутатів Львівщини три мільйони на GPS-навігатори

|

У Львівській обласній раді розглядають можливість залучення коштів обласного бюджету для реалізації у 2015 році програм соціально-економічного та культурного розвитку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Зокрема сьогодні відбулося слухання постійної депутатської комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради. На слуханнях побували представники Управління СБУ у Львівській області, Головного управління МВС України у Львівській області та управління надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, які озвучили потреби та фінансові показники для реалізації програм на цей рік.

Начальник штабу Головного управління МВС України у Львівській області Юрій Гладун ознайомив присутніх з пропозиціями щодо реалізації на цей рік програми «Безпечна Львівщина», яку було ухвалено на сесії обласної ради у червні 2013 року (Обласна цільова комплексна Програма профілактики та протидії злочинності у Львівській області на 2013-2015 роки «Безпечна Львівщина»).

За словами Юрія Гладуна, на 2015 рік пропонується встановити 100 GPS-навігаторів в автомобілях патрульної служби. До слова, саме ця служба, як і служба ДАІ, підлягає реформуванню (вже найближчим часом обидві служби працюватимуть як єдиний підрозділ органів внутрішніх справ).

Правоохоронець також розповів, що встановлені в патрульних автомобілях міліції GPS-навігатори дозволять суттєво скоротити час реагування на злочини, а також сприятимуть тотальному контролю за самими працівниками цієї служби. «Ми бачитимемо, з якою швидкістю рухається автомобіль, за який час водій прибуває на місце події. Зрештою, всю оперативну інформацію про обстановку в регіоні правоохоронці отримуватимуть безпосередньо на монітор цього пристрою. Завдяки цим технологіям ми зуміємо досягти швидкості та якості реагування на повідомлення від громадян», – сказав він.  

Сума коштів на придбання GPS-навігаторів, яку просять закласти міліціонери в обласному бюджеті, становить 2 млн 500 тис. грн. Водночас правоохоронці звертаються до обласних обранців про можливість закладення ще 500 тис. грн для придбання і встановлення у Львові оптоволоконної системи передачі даних.

Зі свого боку представник Управління СБУ у Львівській області зазначив, що придбання GPS-навігаторів для патрульних автомобілів буде насправді ефективним кроком на шляху до підвищення безпеки в регіоні. Адже сигнал з повідомленнями, які надходитимуть на GPS-навігатори, також отримуватимуть і в їхньому відомстві, що дозволить контролювати за ситуацією в області і оперативно реагувати у випадку потреби.       

На завершення слухань голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради Олег Рісний зауважив, що всі пропозиції, озвучені під час сьогоднішньої зустрічі, додатково будуть опрацьовані вже завтра, 11 лютого, під час засідання їхньої комісії.

Фото: avtohata.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *