ОСТАННІ НОВИНИ

За кількістю випускників, які отримали 200 балів з ЗНО, Львів посів перше місце в Україні

|

Сьогодні, 5 лютого, у Львівській міській раді відбулись слухання звіту про роботу департаменту гуманітарної політики за 2014 рік. Зокрема, директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна доповіла про успішність школярів  у 2014 році. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Місто Львів має бути гордим за своїх випускників. Це величезна праця не тільки педагогічних працівників, а й батьків та самих випускників, які, чомусь, лише в одинадцятому класі розуміють, що їм треба вчитись та здобувати знання. Ми займаємо другу позицію за результатами ЗНО. А за кількістю випускників, які отримали 200 балів з предметів, ми посідаємо перше місце в Україні», – розповіла Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

У 2014 р. свідоцтво про базову загальну середню освіту отримав 5731 учень 9-х класів, з них 320 (5,6%) учнів отримали свідоцтва з відзнакою (у 2011 році – 345 учнів, у 2012 році – 414 учнів, у 2013 році – 395 учнів).

У 2014 р. нагороджено золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» 329 учнів (8,0% випускників) з 335 претендентів, срібною медаллю «За досягнення у навчанні» – 83 учні (2,0% випускників).

«У зв’язку із щорічним збільшенням кількості випускників, нагороджених золотими і срібними медалями, значна частина яких не підтверджує високого рівня знань під час проходження ЗНО, було проведено моніторинг знань учнів 11-их класів ЗНЗ з української мови та літератури, математики, історії України та перевірку об’єктивності визначення претендентів на нагородження золотою та срібною медалями у ЗНЗ м. Львова.

За результатами проведеної перевірки було виявлено ряд порушень щодо ведення класного журналу, констатовано необ’єктивність проведення оцінювання навчальних досягнень учнів та прийняті відповідні управлінські рішення», – додала Галина Слічна.

На участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2014 року зареєструвалися 4778 випускників,що становить 90 % від загальної кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів (порівняння з попередніми роками). У м. Львові було забезпечено організацію роботи 38 пунктів тестування.

За результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року у м. Львові є одна учасниця ЗНО (з п’яти по Україні), яка набрала 600 балів (по 200 балів з трьох предметів) – це випускниця ЛЛГ. Найбільша кількість абітурієнтів, які здобули максимальний бал з двох предметів, теж у Львові. Загалом з 50 випускників, що отримали найкращі результати з 2 предметів, 9 зі Львова – ЛФМЛ при ЛНУ ім. І.Франка (2 випусники), по одному у КГ при ЛНУ ім. І. Франка, СЗШ № 50, НВК «Сихівська», СЗШ №86, ЛНВК ім. В.Стуса, ЛНВК ім. В.Симоненка, ЛУПГ.

13 випускників зі Львова набрали найвищу кількість балів по ЗНО з іноземної мови, загалом по всій Україні найвищий результат показали лише 87 учнів.

Учні навчальних закладів м. Львова мають високі досягнення на Міжнародних олімпіадах, конкурсах, турнірах:

– ІІ місце в Україні за результатами інтернет – олімпіад;

– IV місце – за результатами участі у міжнародних учнівських олімпіадах та Всеукраїнських конкурсах науково-дослідних робіт;

– VІІ місце – за результатами Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.

У 2014 році срібним призером 55-ї Міжнародної олімпіади з математики, що проходила у м. Кейптаун (Південно-Африканська Республіка), став Назарій Палько, учень 11 класу Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ імені Івана Франка.

Учні навчальних закладів м. Львова мають високі досягнення також і на Всеукраїнських олімпіадах. У IVетапі олімпіад взяло участь 74 учні навчальних закладів м. Львова. 50 учнів зайняли призові місця, з них: І місце – 7 учнів, ІІ місце – 22 учні, ІІІ місце – 19 учнів.

У березні 2014 року журнал «Фокус» опублікував перелік шкіл, які найчастіше готують переможців і призерів IV-го етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад. На першому місці був Львівський фізико-математичний ліцей – інтернат при ЛНУ ім. І. Франка.

Учениці 10 класу загальноосвітньої школи №82 м. Львова Ярезі Г., переможниці Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, призначено стипендію Кабінету Міністрів України.

 
Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *