ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збільшили пільгу на оподаткування житла

|

Львівська міська рада сьогодні, 29 січня, внесла зміни до Положення про податок на нерухоме майно. Зокрема, зміни стосуються збільшення пільги оподаткування житлових помешкань та індивідуальних будинків. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, вони вступлять в дію для фізичних осіб, які мають власність та нерухомість з початку наступного року.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – це місцевий податок, який сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до міського бюджету відповідно до Бюджетного Кодексу України.

«Ми опрацьовували відповідне питання в робочій групі. Відтак, пропонуємо збільшити пільгу оподаткування житлових помешкань до 80 кв м. Натомість, законодавець пропонував встановити пільгу 60 кв м. Щодо індивідуальних будинків, то тут законодавством встановлено 120 кв м, ми ж збільшуємо до 160 кв м. Якщо людина має у

своїй власності квартиру та житло, то тут ми встановили пільгу 200 кв м. Щодо житлових

квартир, ми пропонуємо ставку 0,5%. У проекті ухвали для індивідуальних будинків ставку встановлено 1%, але якщо буде внесено зміни до 0,5%, як ми це обговорили на робочій групі, то ми це також врахуємо», – розповіла Ірина Кулинич.

Також, за словами директора департаменту економічної політики, з 20 лютого база оподаткування наповнюватиметься від юридичних осіб і, відповідно, буде надіслано повідомлення фізичним особам і мешканцям міста.

«До липня ми можемо коригувати ставки цього податку, а з 1 січня 2016 року вони вступлять в дію для фізичних осіб, які мають власність – квартири і житлові будинки – та

нерухомість», – додала Ірина Кулинич.

Під час обговорень було внесено низку пропозицій щодо змін до проекту ухвалу. Так, зокрема, до об’єктів нерухомості, які не є об’єктом оподаткування, додано об’єкти нерухомості, що є власністю наукових та науково-виробничих підприємств, та ті, які перебувають у стані реконструкції, модернізації та капітального ремонту, що підтверджується відповідною дозвільною документацією. За відповідні правки проголосувало 56 депутатів міськради.

Фото:www.interbuh.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *