ОСТАННІ НОВИНИ

Торік на Львівщині змінили та скасували несправедливі вироки стосовно 203 осіб

|

За втручання прокуратури у Львівській області змінено та скасовано неправосудні вироки стосовно 203 осіб. Такими є результати діяльності органів прокуратури Львівської області у 2014 році щодо забезпечення законності у кримінальному судочинстві, поінформували Львівському порталу у прес-службі відомства.

Загалом торік прокурори підтримали державне обвинувачення у більш ніж 3000 кримінальних справах та провадженнях з постановленням вироків, у тому числі у 20 з них – щодо організованих груп та злочинних організацій.

При цьому, прокуратура займала послідовну та принципову позицію у реагуванні на призначення судами покарань, які не відповідають тяжкості скоєних злочинів та їх суспільній небезпеці внаслідок м’якості. Саме з цих підстав за документами прокурорського реагування скасовано незаконні судові рішення стосовно 58 осіб.

До прикладу, Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ за касаційною скаргою прокурора скасовано рішення суду апеляційної інстанції, яким залишено без зміни вирок Галицького районного суду міста Львова стосовно громадянина, що обвинувачувався у неодноразових фактах незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних засобів.

Цим вироком постановлено звільнити вказану особу від відбування покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та встановлено іспитовий термін 3 роки.

Водночас, суд касаційної інстанції погодився з позицією прокурора, що звільнення обвинуваченого за скоєння тяжкого злочину (ч.2 ст.307 КК України) від відбування покарання з випробування слід визнати неправильним, а покарання – несправедливим унаслідок його м’якості.

Відтак, касаційну скаргу прокуратури задоволено, а кримінальне провадження скеровано на новий апеляційний розгляд.

 

 Фото: vn.20minut.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *