ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік «нарубав» дерев на чверть мільйона гривень

|

Транспортні правоохоронці лінійного відділу на станції Львів нещодавно затримали «лісоруба». Про це Львівському порталу повідомили у лінійному відділі.

Як повідомив начальник лінійного відділу на станції Львів полковник міліції Віталій Горський, проблема збереження захисних смуг лісів уздовж залізничних магістралей є одним із завдань для транспортних правоохоронців. Оскільки лісові смуги є надійним засобом захисту залізничного полотна від негативного впливу природних явищ. Працівники лінвідділу систематично проводять відпрацювання території обслуговування з метою виявлення осіб причетних до незаконної порубки лісу. Під час одного з таких рейдів співробітники лінійного пункту на станції Красне, біля залізничної колії на перегоні Тернопіль-Красне, виявили вантажний автомобіль із зрубаними деревами.

З’ясувалося, що житель Золочівського району у лісосмузі перегону Тернопіль-Красне здійснив самовільну порубку захисних лісових насаджень, не маючи відповідного дозволу на вирубку дерев. Після порубки, зрубаний ліс частинами перевозив до місця свого проживання на вантажному автомобілі. Під час одного з таких перевезень його і затримали працівники міліції.

Загалом, 30-річний чоловік незаконно зрубав дерева породи ясеня, клена, дуба, береста та акації в кількості 104 одиниці. Сума збитків нанесених внаслідок незаконної діяльності складає 245 000 гривень.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за статтею 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України, зловмиснику оголошено про підозру.

Згідно санкції статті йому загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *