ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила полковника, який співпрацював з терористами «ДНР»

|

Військовою прокуратурою Сумського гарнізону за матеріалами СБУ розпочато та здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільного залишення місця служби та ухилення від несення військових обов’язків (підполковника Управління СБУ в Сумській області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБ України.

У ході проведення слідчих дій здобуто ряд беззаперечних доказів щодо його незаконних виїздів у листопаді 2014 року та січні поточного року на підконтрольну бойовикам територію (м. Донецьк) та у РФ (м. Ростов-на-Дону), з метою працевлаштування в так зване «Міністерство державної безпеки ДНР».

Встановлено, що зазначений офіцер планував у кінці січня 2015 року виїхати до міст Суми та Харків для виконання завдань терористичного характеру.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Унаслідок проведених оперативно-розшукових заходів встановлено місцезнаходження офіцера, 22 січня цього року його затримано військовою прокуратурою і повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Того ж дня судом задоволено клопотання слідчого про обрання стосовно підозрюваного міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Слідством з’ясовуються всі обставини вчинення зазначених злочинів.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *