ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанують пам`ять Героя України Юрія Вербицького

|

22 січня, у День Соборності України, керівництво та громадськість м. Львова покладуть квіти до могили Героя України, Героя Небесної Сотні Юрія Вербицького, якого на замовлення тодішньої влади закатували 21 січня в околицях села Гнідин Бориспільського району. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

Окрім того, в рамках відзначення державного свята, відбудеться покладання квітів до Меморіалу Українській Галицькій Армії, каплиці Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, могил загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України та могил учасників Революції гідності на Личаківському кладовищі.

Довідка:
Юрій Вербицький народився 25 серпня 1963 року у родині геофізика Тараса Зиновійовича Вербицького та Тетяни Василівни Борачок.
У 2013 захистив дисертацію на тему «Методичні та прикладні аспекти комплексного банку геофізичної інформації Карпатського регіону» і отримав науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук. Займався створенням апаратури і програмного забезпечення геофізичних і сейсмічних досліджень.

Захоплювався альпінізмом, долав маршрути найвищої категорії складності на Кавказі.

Юрій спеціально взяв відпустку на роботі, поїхав на Майдан в середині січня 2014 року.

Юрія Вербицького викрали разом з Ігорем Луценком 21 січня 2014 р. безпосередньо з приміщення офтальмологічного відділення Жовтневої лікарні у місті Києві. До лікарні з Будинку профспілок його привіз Ігор Луценко для надання медичної допомоги через травму ока.

22 січня 2014 р. тіло Юрія Вербицького було знайдено в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області зі слідами тортур. Рідний брат Юрія упізнав його тіло у морзі Борисполя.

Удостоєний звання Герой України (21 листопада 2014, посмертно) — за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності.

Фото: ТСН  

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *