ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи у бою застосовують невідомий газ

|

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції складна, але контрольована військовими сил Антитерористичної операції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО.

Найбільше загострення, як і раніше, спостерігається у Донецькому аеропорту. Там цілий день триває запеклий бій. «Нашими військовими зафіксовано застосування терористами газу. Конкретний тип застосованої речовини не встановлено, але, вочевидь, це один з різновидів сльозогінного газу», – інформують у прес-центрі.

Впродовж дня бойовики безуспішно намагалися відтіснити українських героїв з нового терміналу. На даний час бої за аеропорт продовжуються. О 17 годині 15 хвилин терористи почали вести вогонь по аеропорту з мінометів та «Градів». Українські захисники, як і раніше, утримують Донецький аеропорт і не збираються його залишати.

О 15.10 відбулося бойове зіткнення і поблизу Мар’їнки, що неподалік аеропорту. Воно було нетривалим по часі, українські військові дали відсіч. Також бандформування активно обстрілювали населені пункти у районі летовища. Під артилерійський вогонь терористів потрапили Піски, Опитне й Тоненьке.

Не менш напружено сьогодні й на Дебальцівському напрямку. Опівдні поблизу Орлово-Іванівки відбулось бойове зіткнення. Бойовики пішли у наступ за підтримки мінометів та танків. Наші воїни атаки бандформувань успішно відбили, завдавши їм втрат.

Загалом же в зоні АТО, з 6.00 до 18.00, незаконні збройні формування 37 разів обстріляли позиції українських військових.

Терористи продовжують активно застосовувати реактивні системи залпового вогню, як по позиціях наших сил так і по прифронтових населених пунктах. Так, з «Градів» бойовики накрили Щастя, Трьохізбенку й Кримське на Луганщині, а по Миколаївці Донецької області вони стріляли з мінометів, артилерії та протитанкових керованих ракет.

Фото: www.lviv.tv 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *