ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік знайшов антикварну холодну зброю і вирішив її продати

|

На вокзалі станції Червоноград транспортні правоохоронці затримали чоловіка із шаблею. Про е Львівському порталу повідомили у прес-службі лінійного відділу.  

Вилучена шабля є військовим палашем Війська Польського 19 століття та відноситься до військової холодної зброї.

37-річний червоноградчанин викопав військову зброю під час господарських робіт по місцю свого проживання. Вважаючи, що палаш є антикварним, він вирішив його продати за 2000 гривень.

«Під час спроби збуту шаблі, любителя холодної зброї затримали працівники лінійного відділу на станції Львів, – коментує начальник лінійного відділу на ст. Львів полковник міліції Віталій Горський. – Дії збувача є незаконні, оскільки вчинялися без передбаченого законом дозволу. Громадянин не мав права на їх здійснення. Дозвіл на носіння, виготовлення, ремонт або збут холодної зброї надається органами МВС України, які здійснюють дозвільну систему».

 

Посадові особи та громадяни, які порушують встановлений порядок дозвільної системи, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.

На даний час зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України.

Згідно санкції вказаної статті, йому загрожує покарання у вигляді штрафу до п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк від двох до п`яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Фото: прес-служба транспортної міліції 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *