ОСТАННІ НОВИНИ

Дітям, від яких відмовилися батьки, подарували будинок (фото)

|

Сьогодні, 16 грудня, у селі Лавриків Жовківського району чотирьом дітям, позбавленим батьківського піклування, урочисто вручили Державні акти права власності на житловий будинок. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

Придбати будинок для дітей вдалося завдяки реалізації Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Львівській області на 2013 – 2015 роки. 

 

“Незважаючи на важку економічну ситуацію в державі, завдяки спільним зусиллям обласної адміністрації, обласної ради, районних органів влади та органів місцевого самоврядування вдалося придбати житло для цих дітей-сиріт. Діти стали власниками цегляного одноповерхового будинку, загальною площею67,6 кв. м., житловою – 35,6 кв. м,” – зазначив заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук. 

 

Двоє старших хлопців, яким придбали цей будинок, влаштовані на повне державне забезпечення: один закінчив Новояворівський професійний ліцей у 2014 році, інший закінчує цей заклад у 2015 році. Молодші — брат і сестра, влаштовані у прийомну сім`ю в Тернопільській області. 

Після закінчення навчання та вибуття із прийомної сім`ї, діти не мали б можливості проживати за місцем своєї реєстрації, оскільки будинок, у якому вони зареєстровані, непридатний для проживання, а власного житла діти не мали. 

Довідка: 

Будинок для дітей був придбаний за 189 500,00 гривень з місцевого бюджету Жовківського району Львівської області, з яких 130 000,00 гривень були перераховані на підставі рішення Львівської обласної ради, а 59 500,00 гривень – на підставі рішення Жовківської районної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *