ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС допоможе українським біженцям у Білорусії

|

Європейська Комісія виділила 63 тис. євро на підтримку товариства Червоного хреста Білорусі. Кошти було надано через Фонд допомоги постраждалим від природніх лих (DREF) для задоволення нагальних потреб вразливих груп біженців, які опинилися в Білорусі через конфлікт у східній Україні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі пресдставницва ЄС в Україні

.Було вирішено виділити ці гроші через те, що кількість людей, які втікають зі сходу Україні, зростає, а також через прихід зими.

Гуманітарну допомогу отримають близько 2,400 людей, 1,200 з яких перетнули кордон зовсім нещодавно. Серед новоприбулих найбільш вразливих біженців, які отримають талони на купівлю їжі, води та засобів гігієни, – понад 100 сімей з дітьми, 20 майбутніх мам, 480 сімей з одним із батьків, 300 непрацездатних і 300 літніх людей. Ці кошти також будуть використані для поповнення аварійного запасу, що його було використано поточного літа для підтримки 1,200 уражених людей.

Щороку Європейська Комісія робить свій внесок у Фонд допомоги постраждалим від природніх лих. Це гарантує своєчасну та ефективну допомогу жертвам природніх лих і зміцнює стійкість уражених груп населення. Згідно з новою угодою, що була підписана 2014 року, Європейська Комісія надала 1,5 млн. євро Фонду допомоги постраждалим від природніх лих з метою підтримки національних товариств Червоного хреста та Червоного півмісяця у їхньому протистоянні незначним катаклізмам – з приводу яких, ймовірно, не буде міжнародної реакції.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *