ОСТАННІ НОВИНИ

В суботу на «Jazz Bezі» український джаз

|

У суботу, 13 грудня, на XIV міжнародному фестивалі «Jazz Bez» відбудеться концерт проекту відомого джазмена Ігоря Закуса «Jazz Kolo». Музиканти з`являться на фестивалі неочікувано – раніше організатори анонсували виступ італійського «Gianni Gebbia Magnetic Trio». Причина такої неочікуваної, але цікавої заміни проста — виявилося, що у Gianni немає паспорта. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Jazz Bezу» . 

Однак організатори фестивалю підготували для вибагливої джазової публіки ексклюзивний сюрприз. 13 грудня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт «У колі друзів» колективу Ігора Закуса «Jazz Kolo».

Проект «Jazz Kolo» з програмою «У колі друзів» – це восьмеро музикантів: Олександр Телепнев (труба), Віктор Павелко (саксофон), Ілля Єресько (клавішні, аранжування), Родіон Іванов (клавішні), Олександр Павлов (гітара), Ігор Закус (бас), Олександр Поляков (барабани) та Андрій Чайка (перкусія).

«Jazz Kolo» – це проект, створений для підтримки українського джазу та спрямований на об’єднання музикантів та розвиток української імпровізаційної музики. До проекту запрошуються кращі сили музичної еліти країни, утворюється новий, несподіваний, цікавий музичний продукт, який фіксується на аудіо та відео і складає архів вітчизняної джазової музики.

Програма «У колі друзів» створена музикантами, які по праву вважаються елітотою українського джазу. Вона складається з авторських композицій самих музикантів (Родіона Іванова, Іллі Єресько, Ігоря Закуса, Олександра Павлова). Це сучасна імпровізаційна музика, що увібрала в себе різні стилі, напрямки та тенденції джазу.

Також увечері 13 грудня на сцені Львівської філармонії з`явиться польський джазовий сикстет «Moon Hoax», анонсований організаторами раніше. 

Фото організаторів 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *