ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині майже у 600 людей виявили цукровий діабет

|

У департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації підбито підсумки традиційної обласної акції «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету», яка проходила у лікувально-профілактичних закладах області з 3 до 17 листопада 2014 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі відомства. 

Упродовж акції кожен житель Львівської області мав змогу визначити свій рівень глюкози в крові та отримати необхідну інформаційну підтримку.

Під час акції обстежено 42 611 осіб, з них – 5 129 дітей і 304 – вагітні. На диспансерний облік з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету взято 575 осіб, з них – двоє дітей. У двох вагітних виявлена гіперглікемія, що мала тимчасовий характер.

24 дорослим та двом дітям з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету призначено інсулінотерапію. Решті 551 дорослому призначено лікування цукрознижуючими препаратами із дотриманням спеціальної дієти. Особам, у яких виявлено епізодичну гіперглікемію, але цукровий діабет не підтверджено, лікарями-ендокринологами надано відповідні рекомендації щодо режиму харчування, способу життя та необхідності періодичного контролю за рівнем глюкози в крові.

Також в рамках акції лікарі-ендокринологи закладів охорони здоров’я області, спільно з науковцями кафедри ендокринології ЛНМУ імені Данила Галицького, провели тематичні заняття з проблеми цукрового діабету як для хворих, так і для фахівців.

Фото: ogiv.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *