ОСТАННІ НОВИНИ

Світовий банк надасть Україні гроші для поліпшення медичної допомоги

|

Світовий банк готовий надати Україні 300 млн. дол. для поліпшення первинної та вторинної медичної допомоги в ряді областей. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За словами т.в.о. Міністра охорони здоров`я України Василя Лазоришинця, поліпшення медичної допомоги охоплюватиме відразу дев’ять областей.

«Сьогодні завершений та попередньо схвалений Дирекцією Світового банку проект України із залучення коштів з поліпшення надання медичної допомоги у дев’яти регіонах України», – наголосив керівник МОЗ.

За його словами, проекти уже затверджені у Вінниці, Волині, Дніпропетровську, Закарпатті, Львові, Одесі, Полтаві, Харкові та Рівному.

Також проводяться переговори і вже досягнуто певних домовленостей із Світовим банком про залучення 42 млн. грн. на відновлення Сходу.

Василь Лазоришинець також повідомав, що Міністерство охорони здоров’я плідно співпрацює з Бюро Всесвітньої організації здоров’я, з Фондом народонаселення ООН, з українським бюро ЮНСЕФ, Товариством Червоного Хреста України.

«Зараз у нас підписаний тристоронній меморандум між МОЗ, ВООЗ та Українським Червоним Хрестом із запровадження нового проекту створення мобільних бригад, лабораторних комплексів вартістю понад 60 млн. грн.», – зазначив Василь Лазоришинець.

Крім того, за його словами, посилено співпрацю з Урядом Японії в частині безоплатного залучення і забезпечення лікарень обладнанням та реанімобілями на загальну суму приблизно 3,5 млн. доларів. Розширено співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в комунікаційному проекті.

«У листопаді поточного року Глобальним фондом схвалена заявка України на 2015-2017 рік із залученням додаткових позабюджетних коштів на боротьбу з ВІЛ-СНІДом і туберкульозом на три роки на суму понад 130 млн. доларів», – додав керівник МОЗ.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *