ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть ліквідувати відділи приватизації державного житлового фонду

|

У Львові виникла необхідність ліквідації відділів приватизації державного житлового фонду та створення єдиного центру комунальної установи «Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду» для надання адміністративної послуги – приватизації державного житлового фонду. Це пов’язано з тим, що на працівників відділів приватизації державного житлового фонду зменшився обсяг навантажень в частині оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській міській раді. 

У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про державну реєстрацію речових прав та їх обмежень» з 01.01.2013 року, зменшився обсяг навантажень на працівників відділів приватизації державного житлового фонду в частині оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна. На виконання Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» у 2012 році, усі відділи приватизації районів підготували та видали 3 237 наказів про передачу квартир у власність громадян, а у 2013 році – всього 361 наказ.

«На жаль, станом на сьогодні, існує невирішена проблема щодо працівників Шевченківського відділу приватизації житла.

Підготовка та винесення питання на сесію Львівської міської ради 20.11.2014 року «Про припинення шляхом ліквідації відділів приватизації державного житлового фонду та створення комунальної установи «Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду», а також актуальність цього питання зумовлена значним зменшенням обсягу навантажень на існуючі структурні підрозділи та не реалізації рішення виконавчого комітету від 05.04.2013 №198 «Про повноваження відділів приватизації державного житлового фонду» (зі змінами).

Перенесення вирішення цього питання приведе до додаткових бюджетних витрат та поглиблення проблеми в цілому», – зазначає начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун.

Фото: ua-ekonomist.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *