ОСТАННІ НОВИНИ

Родзинки цьогорічного джазового фестивалю у Львові

|

На початку зими, 5-14 грудня у Львові відбудеться XIV міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez». Фестиваль об`єднає довкола джазу культурні центри України і Польщі. Цього року «Jazz Bez» також лунатиме у звільнених містах сходу України – Краматорську і Слов’янську –  під гаслом «Музика Свободи на вільній землі»! Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі фестивалю.

Цього року на Фестивалі прихильники Джазу зможуть почути:

Новий проект всесвітньовідомої української співачки і акторки Мар’яни Садовської та одного з кращих джазових контрабасистів Марка Токара. Вишукані і драматичні твори на тексти  Сергія Жадана виконуватиме октет із чотирьох контрабасів та чотирьох жіночих вокалів.

Бельгійсько-американський  «Steve Houben Quartet» , під керівництвом легендарного джазового саксофоніста і флейтиста Стіва Губена, який співпрацював із Майком Стерном, Джо Ньюманом, Джері Маліґаном, Джорджем Коулманом та записав спільні альбоми із Четом Бейкером і Білом Фріселом. 

Квартет польської співачки Касі Міровської та славетний саксофоніст Петер Барон із програмою, присвяченою творчості Джорджа Ґершвіна.

«Kibrick» – проект знаменитого американського саксофоніста, декана Південної Данської Консерваторії, Марка Бернштейна. До свого проекту Марк запросив грати відомих польських і українських музикантів (барабанщик Ігор Гнидин, гітарист Марек Каджєля, контрабасист Міхал Ярос). Кібрік – це родинне прізвище Берштайна, предки якого походять з України та Польщі. Концертна програма – це джазова сюїта із розповідей Марка про історію його родини, про життя і про музику.

Проект «SEFARDIX», у якому польські джазмени брати Олесь разом із славетним співаком грецького походження Йорґосом Скольясом трансформують музичні традиції Середземномор’я у композиції на межі world music,  етно, джазу та імпровізаційної музики. 

«Gianni Gebbia Magnetic Trio», яке поєднує авангардний мінімалізм, фрі-джаз та народну музику півдня Італії.

Тріо «Shofar», у якому багаторічний друг Фестивалю саксофоніст Міколай Тшаска експериментує над поєднанням єврейської релігійної музики із сучасними формами джазу.

Кримське «Usein Bekirov Trio», у якому, всупереч окупації та геополітичним інтригам, грають українські джазмени разом із відомим кримськотатарським піаністом Усейном Бекіровим.

Міжнародний квінтет, створений трубачем Дмитром Бондарєвим із Донецька. Всупереч війні і жорстокості, разом із Дмитром спокійну і виважену музику творять німецький піаніст Людвіг Горнунґ, данський басист Мартін Буль, американський барабанщик Джізуз Веґа та донецький гітарист Ігор Осипов.

Завершиться фестиваль великим концертом до 200-річчя Адольфа Сакса у Львівській опері.

Фото: hotels24.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *