ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині - 25 тисяч переселенців

|

На сьогодні у Львівській області офіційно проживає близько дев’яти тисяч переселенців з Донбасу та окупованого Криму. Про це повідомив т.в.о. голови Львівської обласної держадміністрації Юрій Турянський сьогодні під час звітування за 100 днів своєї роботи, передає кореспондент Львівського порталу.

«Це офіційно зареєстровані переселенці. Бо загалом в області є близько 25 тисяч переселенців з Криму, Луганської та Донецької областей», – повідомив Ю.Турянський.

З першого вересня до шкіл області пішло майже 1,4 тисяч дітей-переселенців. Вони, за словами очільника області, забезпечені усім необхідним шкільним приладдям та харчуванням. Окрім того, у садочках області навчаються більше 200 дітей, натомість у вишах – 817, з яких 200 – першокурсники. 

Медичні послуги отримують понад 900 дітей та понад одна тисяча дорослих. А починаючи з березня цього року і до сьогодні на Львівщині у сім’ях переселенців народилось 40 малюків. Ще 104 вагітні жінки перебувають на обліку.

«Підготовлені усі об’єкти для тимчасового проживання переселенців в осінньо-зимовий період. Створено банки необхідних речей для переселенців та запас продуктів харчування», – додав Юрій Турянський.

Окрім того, державну допомогу на проживання отримали у листопаді понад 1600 сімей у сумі близько 2,5 млн грн.

Фото: ridna.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *