ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін взявся боротись з неякісними нафтопродуктами

|

В Україні взялися за якість нафтопродуктів. Кабмін встановив заборону на продаж неякісних нафтопродуктів, які не відповідають ДСТУ, а також – адміністративну відповідальність, штрафні санкції для виробника і оператора, який їх реалізує. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

За словами заступника директора департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Сергія Литвиненка, постановою Кабміну внесено зміни до Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами з метою підвищення якості та безпечності нафтопродуктів.

«Прописано права споживачів на отримання інформації про торгівця, правила розміщення і зміст інформації, правила маркування нафтопродуктів у тарі. Постанова також вказує, які мірники розміщуються на різного розміру АЗС для перевірки належного розливу нафтопродуктів», – розповів Сергій Литвиненко.

На думку посадовця, нові зміни до Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами гарантують дотримання прав споживачів на належну якість нафтопродуктів.

«Інформація має бути розміщена на стелі, де описано типи, вартість пального. У куточку споживача вказано правила торгівлі, виписка з закону про захист прав споживачів, інформацію про суб’єкта господарювання, аби споживач у випадку неякісного обслуговування знав, до кого звернутися. Також за вимогою споживача йому мають надати паспорт якості пального», – підкреслив чиновник.

Фото: PHL 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *