ОСТАННІ НОВИНИ

Українські медики знову стануть військовозобов`язаними

|

Міністерство охорони здоров`я та Міністерство оборони ініціюють внесення змін до українського законодавства, щоби визнати всіх медичних працівників військовозобов’язаними. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мінохоронздоров`я.

За словами в.о міністра охорони здоров’я України Василя Лазоришинця, медичний персонал буде братися на військовий облік за профілем підготовки та включатися до мобілізаційного резерву. 

«До сьогодні залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів у наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулися з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не має бути і ми цю ситуацію виправимо у найближчий час», – зазначив Василь Лазоришинець.

Він поінформував, що останні шість років у більшості медвузів не було військових кафедр і на сьогодні маємо прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів. Однак, за словами Лазоришинця, вже підготовлені відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

Фото: 112.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *