Викрито чиновників військкомату, які «відмазували» від армії

|

У Сумах СБУ викрила корупційну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди службовцями військкомату. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБ України.

Співробітники СБУ у взаємодії з працівниками військової прокуратури Сумського гарнізону припинили протиправну діяльність двох службових осіб з числа керівництва Сумського об’єднаного міського військового комісаріату, які організували незаконну схему з вимагання та одержання неправомірної вигоди від мешканців обласного центру.

Встановлено, що гроші службовці вимагали та одержували за відтермінування від призову на військову службу під час мобілізації та зняття з військового обліку призовників.

У ході обшуків у службових кабінетах правоохоронці виявили та вилучили близько 40 тис. грн., 400 доларів США, файли з графічними зображеннями печаток і штампів інших організацій та установ.

  

«Показово», що записна книжка із переліком прізвищ, напроти яких фіксувалися суми коштів у гривнях та доларах США, містила герб Російської Федерації та надпис «Министерство здравоохранения и социального развития Российской Федерации».

В інших службових кабінетах військкомату виявлено та вилучено підроблені документи (бланки медичних довідок, обстежень, виписки з медичних карт тощо), які, за попередніми даними, також використовувалися у реалізації протиправної схеми.

Наразі військовою прокуратурою Сумського гарнізону здійснюються слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за одержання неправомірної вигоди, службове підроблення документів, печаток, штампів та бланків й інше.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *