ОСТАННІ НОВИНИ

Переселенці із Донбасу на Львівщині начитують аудіокниги для незрячих

|

Одним із вагомих чинників,  що знімає соціальну напругу на ринку праці та забезпечує тимчасову зайнятість громадян є оплачувані громадські роботи. Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» громадськими роботами вважаються загальнодоступні види робіт, які мають суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам регіону та сприяють його соціальному розвитку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної роботи з роботодавцями Львівського міського центру зайнятості.

Завдяки спільній та злагодженій роботі  Львівської міської ради та Львівського міського центру зайнятості упродовж 10 місяців цього року укладено 53 договори з соціальними партнерами на виконання оплачуваних громадських робіт та залучено 325 осіб з числа безробітних громадян.

Соціальна значимість таких видів робіт є великою.

Для прикладу, у Львівський обласний осередок громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» було залучено до оплачуваних громадських робіт 46 безробітних громадян, у тому числі переселених із східних областей України. Вони здійснювали супровід осіб з інвалідністю, долучались до процесу начитування книг для користувачів з глибоким порушенням зору, передовсім для незрячих дітей, що дозволило забезпечити частину незрячих користувачів навчальною літературою, навчали роботи на персональному комп’ютері осіб з інвалідністю, виконували роботи бібліотекаря та оператора комп’ютерного набору, надавали юридичні та реабілітаційні послуги особам з інвалідністю.

У Львівський обласний фонд соціального захисту і реабілітації сліпих працевлаштовано 30 безробітних громадян, у тому числі інвалідів 1-ї та 2-ї груп по зору, котрі кваліфіковано надавали соціальні послуги та ділились особистим набутим досвідом з потребуючими допомоги інвалідами по зору.

У Львівській міській громадській організації «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» та Благодійній організації «Регіональний центр соціальної адаптації» 35 безробітних надавали послуги з психологічної, юридичної, профорієнтаційної підтримки особам, звільненим з місць позбавлення волі та особам без постійного місця проживання.

Більше 150 осіб з числа безробітних громадян працювали у комунальних підприємствах міста, Центральному парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького і виконували роботи з благоустрою та впорядкування територій вулиць, парків, скверів. 

Фото: www.volynnews.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *