ОСТАННІ НОВИНИ

Судитимуть трьох міліціонерів, що звільнили підозрюваних у смертельних заворушеннях в Одесі

|

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт відносно трьох колишніх працівників Головного управління МВС України в Одеській області за незаконне звільнення з-під арешту підозрюваних у масових заворушеннях в Одесі 2 травня. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні зв’язків із ЗМІ Генеральної прокуратури України.

У ході досудового розслідування встановлено, що колишній начальник Одеського міського управління ГУ МВС України в Одеській області 4 травня 2014 року через недбале ставлення до своїх службових обов’язків допустив проникнення на територію ОМУ ГУ МВС України в Одеській області групи мітингуючих осіб та блокування ізолятора тимчасового тримання, що спричинило матеріальні збитки державі.

В подальшому вказана особа, перевищивши свої службові повноваження, надала незаконну вказівку підпорядкованим йому працівникам – начальнику ізолятора тимчасового тримання ОМУ ГУМВС України в Одеській області та інспектору – черговому цього ж ІТТ, на підставі якої ними незаконно звільнено з ізолятора 63 особи, затримані за підозрою у вчиненні 2 травня цього року масових заворушень в Одесі.

За результатами досудового розслідування згаданим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, що 2 травня в Одесі прихильники федералізації та сепаратизму у масках, з георгіївськими стрічками, напали на учасників фанатського маршу за єдність України. Проросійські молодики були озброєні битами та вогнепальною зброєю. У результаті зіткнень та масових заворушень в Одесі загинуло 46 людей.

Фото: gazeta.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *