ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС України вимагає від Росії припинити провокації з «гуманітарними конвоями»

|

Черговий так званий «гуманітарний конвой», який російська сторона перемістила через державний кордон України сьогодні, 2 листопада, в’їхав в Україну всупереч усталеній міжнародній практиці, а також з порушенням національного законодавства України та раніше досягнутих домовленостей. Про це йдеться у заяві МЗС України, передає кореспондент Львівського порталу.

«Це було здійснено без запиту щодо отримання офіційної згоди Української Сторони, без здійснення компетентними органами України необхідних процедур прикордонного і митного контролю, без погодження з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста і супроводження вантажу його представниками, всупереч усталеній міжнародній практиці, а також з порушенням національного законодавства України та раніше досягнутих домовленостей», – сказано в заяві.

«Ці провокативні дії російської сторони, нездатність слідувати усталеним міжнародним правилам при направленні гуманітарної допомоги, а також намагання приховати справжній вміст вантажу – є свідченням продовження курсу Росії на подальшу ескалацію ситуації на сході України. Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконними діями Російської Федерації, грубим порушенням державного кордону України, втручанням у внутрішні справи нашої держави шляхом підтримки терористичних угруповань, які діють на Донбасі», – наголошується в заяві українського МЗС.

МЗС України вимагає від Російської Федерації припинити провокативні дії та дотримуватися загальноприйнятих норм та принципів міжнародного права та міждержавних відносин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *