ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні на Донбасі відбувається масштабний злочин проти українців - СБУ

|

Служба безпеки та Міністерство внутрішніх справ України кваліфікують все, що відбувається сьогодні, 2 листопада, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, як масштабний злочин проти українських громадян. Про це йдеться у сьогоднішній заяві СБУ, передає кореспондент Львівського порталу.

СБУ і МВС України документують масові факти терору, залякування, шантажу, підкупу, примусових робіт та викрадення людей на Донбасі.

«Сьогоднішні події в терористичних ДНР і ЛНР є актом насильства над українськими громадянами і не мають нічого спільного з виборами.  В рамках відкритого сьогодні вранці кримінального провадження СБУ та МВС документуть десятки злочинів, які полягають у обстрілах мирних жителів, що не припиняються, диверсіях (м.Маріуполь), цинічного тиску зброєю і артилерією на громадян (м.Сніжне), підкупу і шантажу (м.Донецьк). 

Відбувається цинічне примушування та заманювання громадян до “людоловок”, а інакше не назвеш місця для псевдо-голосування. Тут людям за безцінь пропонують продукти харчування, овочі і фрукти, завезені Російською Федерацією з т.зв. гуманітарним конвоєм, є організованим злочинцями цинічним фарсом для того, щоб зібрати базу даних про людей і відсортувати їх за злочинними потребами ДНР і ЛНР», – йдеться у заяві СБУ.

За даними Служби безпеки України, громадян призовного віку «бойовики і їхні московські господарі розцінюють як гарматне м`ясо для боротьби проти України і як поповнення складу Збройних Сил Російської Федерації». Про це свідчать повістки про призов, які є в розпорядженні СБУ.

   

«Старших громадян, яких залякали і примусили прийти під дулами автоматів, підкуповують одноразовою передачею їм дешевих продуктів, комуністичною музикою і гаслами, які лунають з динаміків “людоловок”. Здорових чоловіків середнього віку буде використано на примусових роботах – рити траншеї і будувати укріплення. І все це відбувається під прикриттям іноземних псевдо-спостерігачів, які уже, або будуть оголошені персонами non grata на території України. Їхню діяльність ми трактуємо як злочинну підтримку бойовиків-терористів. Вони стали спільниками бандитів», – зазначено в заяві української Служби безпеки.

 

Фото: СБУ, obozrevatel.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *