ОСТАННІ НОВИНИ

Віртуозний вечір у Львівській філармонії

|

У середу, 29 жовтня, о 19:00 у Львівській обласній філармонії на «Віртуозному вечорі» на слухачів чекатиме музичне різнобарв`я стилів. Серед виконавців – Рафал Жураковскі (тенор), Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під батутою Бартоша Жураковскі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Концерт розпочинатиме «Партита №6» знаного українського композитора, героя України – М. Скорика. Чотири частини циклу – «Прелюдія», «Пасакалія», «Арія» і «Рондо» ніби перетікають одна в іншу, адже у цьому творі відсутні люфт-паузи. Інтонаційне зерно, котре вперше звучить в «Прелюдії», перероджується у гротескну й навіть зловісну інтонацію, що наповнює наступні частини.

Концертну програму продовжить твір Тадеуша Берда – «Чотири сонети Шекспіра» у польському перекладі Мацєя Сломчинського (перша редакція – 1956 року). Композитор помістив їх в певному порядку, для того, щоб дати якісний та добре помітний драматичний розвиток. Митець музичними засобами показує тонку душевну організацію героїв, забарвлення його музики – тонке і вишукане», – розповіли організатори.

Фото: places.biz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *