Кандидати у нардепи на Львівщині не хочуть оприлюднювати факти своєї біографії та рівень статків

|

За тиждень до позачергових парламентських виборів 2014 Громадський рух ЧЕСНО оприлюднив дослідження щодо прозорості кандидатів у народні депутати за партійними списками та у мажоритарних округах. Виявилось, що лише 26% кандидатів по Львівській області оприлюднили свою біографію або декларацію про доходи за 2013 рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі руху ЧЕСНО.

Згідно дослідження Руху ЧЕСНО, 36 із 140 зареєстрованих кандидатів у одномандатних виборчих округах Львівської області частково розкрили інформацію про себе на сайті партії або надали її на запит. Крім того, п’ять претендентів на крісло в Парламенті VIII скликання від Львівської області сьогодні є фігурантами антикорупційних розслідувань.

Щодо загальноукраїнських результатів аналізу партій, то стало відомо, що лише 12 з 29 партій,які висунули кандидатів за власними партійними списками, хоча б частково оприлюднили на власних сайтах чи на запит ЧЕСНО автобіографії кандидатів,  декларації про доходи за минулий рік, інформацію про  фінансування передвиборчої кампанії та фінансові звіти партії за 2013 рік.

Як пояснила координатор Руху ЧЕСНО Інна Борзило, активісти по всій Україні протягом місяця вели діалог з політичними партіями та кандидатами-самовисуванцями, а також  досліджували публічні джерела на наявність такої інформації. «Сьогодні на вибір справжнього українця в більшій мірі мають впливати не гучні гасла та чергові обіцянки, а реальні факти про діяльність кандидатів, джерела їхніх статків та спонсорів. Свою роботу ми не закінчуємо, а днями вже очікуємо від партій проміжний фінансовий звіт виборчої кампанії. Крім того, ми щодня отримуємо нову інформацію про кандидатів та поступово викладаємо її на сайт до персональних профайлів кандидатів», – повідомила І.Борзило.  

Фото: www.drohobych.com.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *