ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина увійшла в топ із порушень прав журналістів

|

За даними моніторингу інституту масової інформації (ІМІ), за 11 – 17 жовтня, в Україні трапилось 13 випадків порушень прав журналістів. Одразу два з них зафіксовано на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ІМІ.

У період із 11 по 17 жовтня в Україні зафіксовано 4  порушення в категорії «Фізична агресія», 6 випадків інтернет-тиску та по одному випадку в категоріях «Непрямий тиск», «Цензура. Доступ до інформації», «Захист свободи слова»

 

Категорія «Фізична агресія»

Під час мітингу під прапорами партії «Громадянського руху України» на площі Ринок у Львові на журналістку «24 каналу» Марту Когут напали  мітингувальники. Також протестувальники намагались перешкодити оператору проводити зйомку.

У Новій Каховці Херсонської області у вікно редакції газети «Деловые новости» кинули цеглину. Вона була замотана в газету редакції з критичною статтею про кандидата по 184 округу Анну Горкун. 

У Лисичанську Луганської області група озброєних людей з батальйону «Айдар» намагалася захопити телерадіокомпанію «Акцент», але волонтери представника командування АТО в Лисичанську Віталія Шведова відстояли ТРК.

У Запоріжжі керівник кредитної спілки напав на журналістів ТРК «Алекс» Аліну Сиревич та оператора телеканалу Олексія Демченка.

Категорія «Цензура. Доступ до інформації»

Терористи блокують сайти на окупованій території. Керівництво «ДНР» (Донецька область) зобов`язало всіх інтернет-провайдерів, які працюють на підконтрольній бойовикам території, зареєструватися як ЗМІ і платити «податки» терористам. Реєстрація проходить під загрозою фізичних покарань. Створюється «єдиний реєстр» українських сайтів, що підлягають блокуванню.

Категорія  «Непрямий тиск»

У Сумах телевізійні програми «Подробности», «Подробности недели» и «Черное зеркало», які виходять на телеканалі «Інтер», «глушать» невідомі.

Інтернет-тиск

Мережа міських сайтів «СitySites» потерпала від кібер-атак. Так сайти Кривого Рогу 0564.ua, Маріуполя 0629.ua, Запоріжжя 061.ua, Луганська 0642.ua, Луцька 0332.ua, Рівного 0362.ua, Львова 032.ua, Тернополя 0352.ua потрапили під потужні кібер-атаки та не працювали.

Категорія «Захист свободи слова»

У Кременчуці Полтавської області  приватна телекомпанія «Візит» припинила мовлення на знак протесту проти тиску з боку влади, журналісти каналу вимагають незалежної редакційної політики.

Інфографіка: ІМІ 
Фото: vpoltave.pl.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *