ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентують фільм для незрячих

|

Від сьогодні, 20 жовтня, у кінотеатрах України розпочинається показ художнього фільму режисера Олеся Саніна «Поводир». Фільм адаптований для незрячих глядачів шляхом створення окремої звукової доріжки з тифлокоментарем. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Сьогодні Олесь Санін з колегами вирушає у тур містами України з метою презентації «Поводиря». 6 листопада фільм презентуватимуть у Львові у кінотеатрі «Кінопалац» (вул. Театральна, 22).

Організаторам дуже потрібно, щоб від кожного міста надійшла зворотна інформація про чисельність незрячих глядачів під час демонстрації фільму в кінотеатрі. Це необхідно для того, щоб забезпечити достатню кількість технічних засобів для перегляду незрячими цього фільму.

Контактний телефон для зворотного зв`язку: 095 576-77-43 (Сашко).

«Прошу усіх долучитися до розповсюдження цієї інформації і допомогти незрячим переглянути цей фільм. З гордістю можу додати, що тифлокоментар до «Поводиря» створила у Львові актриса Олександра Бонковська. У фільмі знімалися справжні незрячі, які ніколи не могли навіть мріяти про акторську долю.

Я вже бачила «Поводиря», коли ми писали і тестували тифлокоментар. Фільм супер! Несподівані ракурси, чудова операторська робота, непрофесійні актори, які внесли власні барви в цей фільм, розкішна музика та спів Джамали і багато іншого. А також відверта правда про події 30-х років. «Поводир» викликає шалену психологічну напруженість і змушує гордитися країною та народом, який таке пережив і зберіг національну ідентичність», – зазначає автор та керівник численних проектів з адаптації життєвого простору для осіб з глибокими порушеннями зору Оксана Потимко.

Фото: ilive.com.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *