ОСТАННІ НОВИНИ

В АТО загинуло вже 60 прикордонників

|

Сьогодні під час робочої поїздки Черкаською областю Президент України Петро Порошенко відвідав Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України в м. Черкасах (смт.Оршанець). У ході візиту глави держави стало відомо, що за час АТО загинуло 60 прикордонників. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації державної прикордонної служби України.

Під час перебування у Навчальному центрі Президент вручив прикордонникам державні нагороди. Зокрема, Глава держави нагородив  сержанта Андрій Марченка, який  брав участь у бойових зіткненнях в зоні АТО, майора Андрія Момотова, завдяки діям якого було неодноразово відбито спроби нападу терористів на прикордонників. З рук Президента нагороду отримав також підполковник Юрій Цехмейструк, який, не зважаючи на поранення, продовжив керувати своїм підрозділом і забезпечив зв’язок органу управління з артилерійської батареєю, завдяки чому терористам була дана достойна відсіч.

Під час свого виступу Президент України Петро Порошенко наголосив, що «українські прикордонники боронять не лише ділянку на українсько-російському кордоні, а й східний кордон всієї Європи, східну межу свободи і демократії».

Петро Порошенко подарував Центру 6 броньованих автомобілів і дві вантажівки.

 

Водночас присутні вшанували пам`ять 60 прикордонників, які загинули під час виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції, хвилиною мовчання. Серед них – 12 службовців Центру, у тому числі генерал-майор Ігор Момот, ім`я якого Президент присвоїв цьому навчальному закладу 7 жовтня. 

Фото: Державної прикордонної служби України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *