ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Львовом пройшла Молитовна хода

|

Цього року минає 25-та річниця виходу Української Греко-Католицької Церкви з підпілля. Львівська Архиєпархія запланувала ряд заходів. Зокрема, сьогодні Львовом пройшла Молитовна хода від Храму Св. Архистратига Михаїла до Архикатедрального собору Святого Юра. Долучитись до спільної молитви прийшли тисячі мешканців міста, повідомляє Львівському порталу прес-служба ЛМР.

Сьогодні у Львові відбулась святкова молитовна хода за дар миру та свободи для народів світу, під час якої духовенство несло мощі Блаженних новомучеників УГКЦ. Хода розпочалась о 15.00 год. і триватиме до 18.00 год.

«В цьому поході багато бракує тих, які 25 років тому з любов’ю і відвагою в серці радісно крокували бруківкою рідного Львова, з великою вірою і надією, вдивляючись у майбутнє, яке вони вже осягнули. Ми духовно і молитовно єднаємось з ними, як колись будуть єднатись з нами ті, що прийдуть після нас. Чверть століття тому ми благали Господа дарувати свободу нашій церкві і народові. Сьогодні благаємо Всевишнього за мир у всьому світі, а особливо за мир у нашій любій державі. Мир – це дар Божий. Мир є ділом справедливості і плодом любові. Досягнення миру – це також боротьба за життя. Загрозами для миру, а отже причинами війни є несправедливість, заздрість, підозрілість, гордість, помста, які лютують між людьми і народами. Війна – злочин проти життя, бо приносить зі собою страждання і смерть, горе і несправедливість. Мир повинен запанувати у людському серці, у серці кожного з нас. Шляхом до зміцнення миру є невтомна молитва про мир. Цей наш рух вперед, ця наша молитовна хода, остаточно спрямовані до Господа, до його небесного Єрусалиму. Де нас очікує Боже царство, царство свободи, справедливості, вічної радості.

Сьогодні разом з нами у молитовній ході ведуть нас наші світильники віри – мощі цілителя душ, блаженного священомученика Миколая Чернецького, блаженного священомученика Йосафата Коциловського, блаженного священомученика Григорія Лакоти, блаженних преподобномучеників Лаврентії та Олімпії, покровителя мирян, блаженного мученика Володимира Прийми. Церва, скріплена присутністю Христа, паломничає в часі ідучи на зустріч Господа.

Папа Лев 13 писав, що у всіх Божих битвах проти світських небезпек, які загрожували впродовж історії християнству, завдяки молитві на вервиці народ перемагав. Молимось за дар свободи нашої церкви та мир у всьому світі», – зазначив Владика Венедикт.

Маршрут ходи: вул. В. Винниченка, 22 – вул. Підвальна – пл. Митна – пл. Соборна – пл. Галицька – пл. А. Міцкевича – пр. Свободи – вул. Гнатюка – вул. Листопадового Чину – пл. Св. Юра. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *