ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки коштуватиме опалення двокімнатної «хрущовки»

|

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, встановила тарифи на послуги централізованого опалення на середньому рівні в 10-11 гривень за кв. м, а також його оплату виключно в опалювальний сезон. Про це йдеться в рішенні комісії, повідомляють “Українські новини”.

“Комісія розуміє, що це досить серйозне питання, можливо навіть проблема, оскільки в середньому вартість тепла в розрахунку на 1 кв. м становить 10-11 гривень за кв. м, тобто для середньої двокімнатної “хрущовки” тариф складе 500 гривень на місяць”, – йдеться в повідомленні комісії з посиланням на слова голови НКРЕ Володимира Демчишина. 

На його думку, такий рівень тарифів необхідний для компенсації витрат підприємств теплокомуненерго в умовах відсутності державних дотацій. Раніше оплата за тепло була розбита рівномірно по місяцю протягом усього року. 

“У цій версії тарифів розрахунок проводився на шість місяців (на період опалювального сезону). Є, тільки за рахунок зміни методології, тарифи виросли в два рази”, – наголошується в повідомленні комісії. 

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація продовжила термін плати за житлово-комунальні послуги із застосуванням пільгових тарифів за вересень до 1 листопада

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *