ОСТАННІ НОВИНИ

Мелодії галицьких романсів зачарували трускавчан

|

Бурхливими оплесками сотень жителів Трускавця закінчився вечір галицького романсу, що відбувся 14 жовтня на площі перед церквою Покрови Пресвятої Богородиці.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГО “Європейська галицька асамблея”.

Так глядачі висловлювали своє захоплення співом заслуженого артиста України, соліста хорової капели України «Трембіта» Володимира Кудовби, авторки та виконавиці Наталки Криничанки, рівно ж як і емоційним читанням поезії Юлії Курташ-Карп.

Не менші аплодисменти заслужили хористи з трускавецької церкви Святого Миколая та юні таланти з Трускавецької школи мистецтв.

«Ми намагаємося відродити старі звичаї, коли храмовий празник був святом для усього міста чи села і супроводжувався, окрім богослужінь, різними громадськими заходами, зокрема концертами. Ми започаткували традицію концертів на парафії і пропонуємо нашим парафіянам та жителям міста вишукану програму у виконанні відомих українських виконавців. Сподіваємося, що такі концерти будуть регулярними і стануть не тільки джерелом музичного задоволення, але й певною школою естетичного смаку для молоді» — наголосив парох храму о. Володимир Бондарчук.

Вечір «Галицький романс» організували громадська організація «Європейська галицька асамблея», парафія Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ і Товариський клуб Трускавця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *