ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова заходять нові авіаперевізники

|

У грудні цього року у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відкриють новий лоукостівський рейс італійської авіакомпанії «Meridiana Fly», а навесні планується відкриття нового рейсу «Wizz Air» зі Львова. Про це під час круглого столу на тему «Лоукости в Україні. Як створити умови для дешевих перельотів?» у Києві повідомив виконавчий директор львівському аеропорту В’ячеслава Чеглатонєва, поінформували Львівський портал у прес-службі Львівської міської ради.

«На жаль, сьогоднішня політико-економічна ситуація не сприяє розвитку та розширенню мережі бюджетних авіаліній в Україні та спричиняє відтермінування їхніх програм. Проте, «МА «Львів» імені Данила Галицького» постійно працює над залученням лоукостів до співпраці», – зазначив В’ячеслава Чеглатонєва.

Він також зазначив, що в аеропорту чекають на появу бюджетної «AtlasJet», адже є всі передумови для його функціонування на базі львівського летовища. Щоправда виконавчий директор аеропорту не повідомив у яких напрямках літатимуть авіаперевізники.

Що стосується «відкритого неба», то В.Чеглатонєв наголосив на тому, що керівництво аеропорту прихильно ставиться до підписання угоди «Про відкрите небо».

«Хочу наголосити на тому, що ми активні прихильники підписання угоди «Про відкрите небо», та вважаємо за доцільне лібералізувати авіаційний простір для «МА «Львів» імені Данила Галицького». Це один з  факторів, який дозволить залучити до співпраці більшу кількість авіакомпаній, в тому числі лоукостів, надасть можливість розширити мережу авіанапрямків та зробить доступнішими ціни на авіаперельоти за рахунок посилення конкуренції», – додав він.

Також В’ячеслав Чеглатонєв звернувся з ініціативою до Сергія Коршука, директора департаменту авіаційних перевезень та аеропортів Державіаслужби, з ініціативою переглянути діючі аеропортові збори. За його словами, діючі тарифи не відповідають сучасній інфраструктурі аеропорту, оскільки були встановлені ще задовго до реконструкції Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Як стало відомо Львівському порталу, авіакомпанія «Meridiana Fly» уже веде продаж квитків на сполучення Львова із Неаполем. Окрім того, із 23 грудня, здійснюватиме польоти до італійського Неаполя й авіаперевізник «Wizz Air».

Також додамо, що затягується початок польотів новоствореного авіаперевізника «Atlasjet Україна». Компанія анонсувала, що вже з осені запустить зі Львова нові авіарейси до Києва та Одеси. Планований вихід на український ринок досі не відбувся, а на сайті авіаперевізника сполучення зі Львовом взагалі відсутнє.

Фото: www.ttgitalia.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *