ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок хоче, аби ВР 14 жовтня ухвалила закони про визнання УПА та заборону комуністичної ідеології

|

14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, Верховна Рада України має ухвалити закон про визнання воїнів УПА борцями за незалежність української держави. Цілком закономірно депутати повинні віддати голоси і за закон про заборону комуністичної ідеології, що слід було зробити ще 1991 року. Про це сьогодні заявив голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії.

Лідер «Свободи» нагадав, що 14 жовтня українці відзначатимуть свято Покрови – день створення Української Повстанської Армії. Олег Тягнибок запрошує усіх на традиційний Марш слави Героїв за визнання УПА, який відбудеться в Києві 14 жовтня з початком о 9:00 з Майдану Незалежності.

«Якщо провести паралелі між героями УПА і тими героями, які нині воюють на східних кордонах, то це практично однакове військо. Упівці боролися на українській землі і нині хлопці та дівчата теж воюють на наших українських східних теренах. Але героїв Української Повстанської Армії в Україні не визнано до цього часу. Ця ж ситуація може повторитися і з героями нашого східного фронту, бо їх також можуть не визнати. Тому в останній день засідання парламенту цього скликання, 14 жовтня, «Свобода» ініціює ухвалення закону про визнання воїнів УПА борцями за незалежність України. До того ж, ми зобов’язані врешті-решт ухвалити закон про заборону комуністичної ідеології. Суд на комуністами триває, але на разі це тільки затягування часу. Тому парламент має поставити крапку в цій історії», – заявив очільник «Свободи».

Парламентар також повідомив про те, що народні депутати-свободівці зареєстрували законопроект, мета якого – змінити вітання в українському війську на «Слава Україні! – Героям слава».

«Українська армія має бути проукраїнською. Тільки так ми зможемо перемогти агресора й нашого споконвічного ворога – Кремль», – наголосив Олег Тягнибок.

Фото: Михайло Дашкович 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *