ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні перепоховали провідника ОУН-УПА Євгена-Андрія Пришляка

|

Сьогодні, 11 жовтня, у Львові, на Полі почесних поховань Личаківського кладовища, було урочисто перепоховано провідника Львівського Крайового Проводу ОУН-УПА Євгена-Андрія Пришляка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

У цьому заході взяли участь родина Крайового провідника ОУН-УПА, депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка та Святослав Шеремета, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, поет, громадський діяч, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Ігор Калинець, представники ветеранських громадських організацій, історики, представники громадськості.

Розпочалася урочиста церемонія перепоховання у Львові панахидою за Євгеном-Андрієм Пришляком у подвір’ї Собору Св. Юра. Потім похоронна процесія пройшла вулицями Львова від Собору св. Юра до Личаківського кладовища.

Тут, на Полі почесних поховань, священнослужителі відслужили панахиду за Євгеном-Андрієм Пришляком, а потім відбулася громадянська панахида.

Депутат Львівської обласної ради, директор КП ЛОР „Доля” Святослав Шеремета сказав: „Сьогодні великий день. Герой повертається до Львова, а український Пантеон Героїв поповнився ще одним достойним чоловіком”. Також С.Шеремета відзначив символічність того, що  перепоховання відбувається напередодні великого Свята Покрови. Символічним, на думку депутата, є і те, що церемонія проходить саме 2014 року, котрий є визначальним для Української держави, для формування новітньої України, коли відбулася Революція Гідності, коли зараз наші хлопці з добровольчих батальйонів, з Української армії захищають нашу Незалежність від зовнішнього агресора.

Далі відбулося урочисте перепоховання останків Євгена-Андрія Пришляка на Полі почесних поховань Личаківського кладовища. На завершення церемонії у виконанні хору „Повстанець” прозвучала низка патріотичних пісень.

Фото: Львівський портал 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *