ОСТАННІ НОВИНИ

На Луганщині стріляють: є поранені та загиблі

|

У результаті обстрілів на Луганщині є поранені силовики та мирні мешканці. Про це йдеться у повідомленні глави Луганської ОДА Геннадія Москаля, передає кореспондент Львівського порталу.

Протягом минулої доби терористи продовжували регулярно обстрілювати контрольовану Україною територію на Луганщині. Є поранені та один загиблий мирний житель.

Під час мінометного обстрілу Луганської ТЕС у місті Щастя осколком поранена 50-річна робітниця електростанції. Жінку госпіталізовано.
Вчора увечері під мінометний обстріл потрапив 75-річний пенсіонер із села Катеринівка Попаснянського району, котрий їхав на велосипеді на околиці села. Літній чоловік був поранений осколками мінометної міни й госпіталізований.

Близько обіду в приватне дворогосподарство в селищі Чорнухине Попаснянського району потрапила мінометна міна. 39-рійнич господар, що працював у цей час на городі, отримав осколкове поранення шиї. На жаль, невдовзі після госпіталізації він помер.

Близько 14 години терористи обстріляли з протитанкових ракет опорний пункт 92-ї бригади Збройних сил України в Щасті. Один український танк знищено.

Після 17-ї години почався обстріл зі стрілецької зброї позицій 128-ї бригади ЗСУ в районі райцентру Станиця Луганська. Поранені два українські військові.

Луганська облдержадміністрація з прикрістю констатує й факти недостойної поведінки українських силовиків. Так, учора після обіду в приміщення Новоайдарського районного відділу освіти в селищі Новоайдар зайшов 37-річний військовослужбовець ЗСУ в стані алкогольного сп’яніння, озброєний автоматом Калашникова. Він почав звинувачувати працівників у сепаратизмі й погрожував їх розстріляти. Міліція, що прибула на місце, затримала дебошира, вилучила зброю з боєприпасами. Відкрито кримінальне провадження.

У місті Золоте Попаснянського району бійці Нацгвардії затримали на блокпосту працівника прокуратури Слов’яносербського району, відібрали в нього документи, мобільний телефон, після чого відвезли в м.Гірське до школи-інтернату, де спричинили тілесні ушкодження й незаконно утримували близько чотирьох годин.

До підрозділів правоохоронних органів, розташованих на контрольованій Україною території, продовжують масово надходити заяви про злочини, скоєні в так званій ЛНР. Найбільше заяв стосується грабежів, заволодіння майном та автотранспортом, а також викрадення людей та вимагання грошей.

Фото: ТСН 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *