ОСТАННІ НОВИНИ

Для нардепів під Радою заготовлені відра з гнилими помідорами (фото)

|

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради депутати розглядають антикорупційний пакет законопроектів. Відповідне розпорядження підписав голова Парламенту Олександр Турчинов, інформує Громадське ТБ.

Зокрема, сьогодні нардепи мають проголосувати за створення Антикорупційного бюро, а також електронної системи обліку декларацій службовців, ухвалити Антикорупційну стратегію, право на заочний арешт Віктора Януковича та його поплічників.

 

Більше200 кілограмівгнилих помідорів чекають на депутатів-корупціонерів, які не голосуватимуть за антикорупційні закони. Центр протидії корупції, Transparency International Україна та Реанімаційний Пакет Реформ активно закликають громадян приєднатися до акції «Поціль гнилим томатом в корупційного депутата» та разом вимагати від депутатів ухвалення антикорупційних законів.

 

За словами журналістки Громадського Насті Станко, яка сьогодні працює у Верховній Раді, біля будівлі Парламенту – купа міліції, яка зупиняла активістів з відрами помідорів, аргументуючи це «можливістю влучити в перехожих».

 

Спочатку томатну машину не пропустили представники ДАІ, тож активістам довелось нести овочі в руках. Біля Маріїнського парку відра з помідорами намагались відбити люди в чорному. Втім, більшу частину томатів до Ради таки донесли. Представники реанімаційного пакету реформ запевняють: цілити в обличчя депутатів помідорами не хочуть, для метання розвісили портрети народних обранців під Парламентом. Однак не виключають, якщо нардепи не проголосують за антикорупційні закони – хтось таки з громадян поцілить в пику обранця.

 

Фото: Сергія Грішина 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *