ОСТАННІ НОВИНИ

Аграрний потенціал України допоможе здобути державі енергетичну незалежність

|

Міністр аграрної політики та продовольства України, представник ВО «Свобода» Ігор Швайка відвідав Всеукраїнську нараду «Енергополе – майбутнє України». Про це Львівському порталу повідомили у Прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Міністр обговорив із фахівцями галузі шляхи здобуття енергетичної незалежності держави шляхом використання наявного аграрного потенціалу України.

За його словами на Київщині вже вирощують так звані енергетичні рослині – вербу та міскантус. Спонукає до цього і європейський досвід.

«У багатьох країнах Европи є цілі плантації енерговерби, у Британії тріска верби – основне паливо для ТЕЦ. Ця культура дає сировину для спалювання вдвічі дешевшу за імпортний газ. Якщо ми віддаємо 6600 грн. за тисячу кубів через кордон Росії, то тут за аналогічний обсяг сплачуємо 3200-3800, але своєму внутрішньому виробникові», – зауважив свободівець.

Водночас учасники наради наголосили, що біопаливо, яке може продукувати аграрний сектор – надійний енергетичний тил держави. Галузь готова вже за 5 років заміщувати 10 млрд. кубометрів газу, що становить приблизно третину від потреб держави. А якщо підключити науку – цей показник може зрости вчетверо. Фактично українське село здатне повністю енергетично унезалежнити українську економіку.

Фото: businessua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *